Taartwinkel Cheesy Cakes

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Cheesy Cakes.

Tien jaar geleden kwam Spiros Mariatos (35) naar Amsterdam om vrienden op te zoeken. Zijn plan? Zes maanden blijven en dan weer terug naar Griekenland. Dat ging mis. "Ik werd verliefd op de stad en zijn drukte. Er gebeurt hier zo veel."

Mariatos werkte zo'n vijftien jaar als kok en chef-kok, onder andere in de Seafood Bar. "In bakken kun je zo veel meer creativiteit kwijt, dus ben ik me daar in gaan specialiseren." Na workshops in Frankrijk verhuisde hij naar Schotland, waar hij twee jaar de kneepjes van het vak leerde - Groot-Brittannië is immers de bakermat van het bakken.

En nu is daar Cheesy Cakes in de Utrechtsedwarsstraat. Een winkel met acht zitplaatsen en een klein terras, waar plek is voor twee. Alle cheesecakes worden ter plekke gemaakt. "Van schoonmaken tot het maken van koffie: ik doe alles zelf. Daarom heb ik bewust gekozen voor een kleine winkel met een klein assortiment, waar het voornamelijk om afhalen draait."

Specials De koffie (€2,50) wordt gemaakt van een melange die Mariatos zelf heeft samengesteld, van bonen uit onder andere Colombia, Guatemala en Kenia. Er zijn vijf vaste taarten in het assortiment (€4,30), waaronder de classic New York met biscuits, vanille en citroen.

Daarnaast zijn er wisselende specials. Nu op de kaart: ­double cheese (€4,80) met mascarpone, Philadelphia, vanille en tonkabonen. Je kunt ook hele taarten bestellen. "Die maak ik met de ingrediënten die jij wilt."